Behandling av korsrygg

Hva er egentlig korsryggsmerter? Det er smerter lokaliser til nedre del av ryggen og overgangen til setet og bekkenet. Ofte vil pasienter oppleve en smerte, enten intens eller murrende, som kommer akutt eller sakte og er langvarig. Mange kjenner seg kanskje bare trøtt i nedre del av ryggen ved lengre belastning som gåing eller ved å stå over tid. Noen opplever kun smerte i området mens andre opplever smerte ned i setet eller ned i beina.
Vi ser de fleste har spent muskulatur både langs ryggraden, setet og hofteleddsbøyeren ved slik problematikk.

Ifølge Norsk helseinformatikk vil 60-80 prosent av oss oppleve korsryggsmerter.

De fleste vil oppleve lumbago, uspesifikke rygg- eller isjiassmerter, og noen få vil oppleve mer alvorlig skade. Det viktigste for oss er i første omgang å finne ut om dette er et alvorlig problem, og om det ikke er det en alvorlig diagnose finner vi beste måte å hjelpe deg ut i fra hvilken diagnose som settes.

Korsryggsmerter kan være vanskelige, fordi mange sliter med langvarige korsryggsmerter og har allerede søk hjelp opptil flere steder. Det vi fokuserer på er å finne bakgrunn til smertene. Ved å se på bakliggende faktorer kan man finne nye løsninger som ofte tar tid, men alltid er verdt den tiden det tar.

HER FINNER DU OSS