Behandlingsmetoder

Terapeutene våre sin verktøykasse er sammensatt. Hendene er hovedverktøyet som naprapater, fysioterapeuter og massører bruker for å lokalisere og behandle smerten. Hver av terapeutene våre har sin egen tilnærmingsmåte til hvordan de behandler, men gjennomgående er at målet med behandlingen er å få deg smertefri og å gjenskape kroppens naturlige bevegelsesmønster. Hovedmålet med behandlingen er å forebygge at problematikken kommer tilbake. Du vil derfor får råd om trening, rehabilitering og ergonomi.

Første konsultasjon vil bestå av en samtale og grundig undersøkelse for å finne den grunnleggende årsaken til problematikken. I undersøkelsen inngår det en rekke ortopediske og neurologiske tester for å kunne stille en rett diagnose. Videre behandling varierer mye, avhengig av smertens karakter, årsak og lokalisering.

Som behandlingsmetoder bruker terapeutene våre:
Massasje er en viktig del av den manuelle terapien som gis av våre terapeuter. Det benyttes for å myke opp spasmer og stivhet i muskler og bindevev, samt for å minske muskelspenning, øke blodsirkulasjonen, regulere hormonbalansen, har en antiinflammatorisk effekt og er med på å aktivere de selvhelbredende egenskapene i kroppen.

Manipulasjon benyttes for å normalisere funksjonen i kroppens ledd. Det benyttes spesifikke grep som utføres med høy hastighet, men med så liten kraft som mulig.

Mobilisering er et alternativ til manipulasjon og er en effektiv måte å behandle ledd på. Mobilisering er en spesifikk og leddnærme tøyning. Det benyttes liten kraft og langsomme bevegelser for å oppnå normal funksjon i leddet.

Triggerpunktsbehandling benyttes for å redusere muskelspenninger og minske en viss type smerteutstråling. Pressur blir ofte benyttet som behandling på triggerpunkter

Dry needling benyttes for å oppnå en mer effektiv behandling av triggerpunkter. En akupunkturnål settes inn i den spente muskulaturen for å oppnå en lokal rykning i muskelen og avslapping av det spente området.

Muskeltøyning benyttes for å strekke ut muskulaturen til dens opprinnelige lengde og skape en relaksasjon i muskulaturen.

Rehabilitering og trening gis i form av øvelser og treningsprogram for hjemme eller på klinikken, og tilpasses hver enkelt pasient. Disse benyttes for å forebygge og rehabilitere problematikken.

Samtaleterapi er for å få støtte og sammen med terapeuten kan finne mer ut av det du strever med. Veldig mange opplever å få god hjelp gjennom å snakke med en terapeut.

HER FINNER DU OSS