top of page
Soma Helseklinikk logo
Soma Helseklinikk nyheter

NYHETER

Trykkbølgebehandling

Utforsking og utvikling av moderne behandlingsmetoder har ledet til utviklingen av trykkbølgebehandling som en effektiv løsning for en rekke muskel- og seneskader. Ved å benytte seg av høyenergetiske lydbølger, slik som trykkbølgebehandling, har denne innovative tilnærmingen vist seg å stimulere legningsprosessen og redusere smerte.


Hva er trykkbølge?

Trykkbølgebehandling består av å sende en rekke lydbølger av høyenergi inn i skadet vev. Trykkbølgene dannes gjennom en luftkompressor som danner mekaniske trykkbølger gjennom en håndholdt trykkbølgepistol. Disse trykkbølgene er med på å sette i gang legningsprosessen ved at trykkbølgene brer seg innover i vevet med en gradvis avtagende kraft, og legger dermed til rette for at kroppen kan danne friskt vev.


Hvordan fungerer det?

Trykkbølgeapparatet appliseres mot det skadede vevet, komprimerer det sammen gjennom den forhåndsinnstilte kraften fra trykkbølgene. Disse trykkbølgene fungerer som en mekanisk impuls som skytes inn i vevet. Denne impulsen trigger en respons i vevet man behandler. Trykkbølgen bryter ned arrvevet som kan oppstå ved en del kroniske muskel- og seneskader. Dette vil trigge legningsfasen og få i gang blodsirkulasjonen.


Hva kan trykkbølge brukes mot?

Trykkbølge kan brukes ved både kroniske og akutte seneskader- og betennelser, slimposebetennelser og andre skader i muskel- og leddapparatet. Den kan brukes mot tilstander som:

  • plantarfascitt

  • akillessenebetennelse

  • musearm

  • kalkskulder

  • løperkne

  • bekkensmerte etter graviditet


De tar ofte 2-4 behandlinger før det oppleves en større effekt av behandlingen.Fra september 2023 kan du få trykkbølgebehandling hos fysioterapeuten og naprapatene våre. De fleste helseforsikringer dekker behandlingen.

Comentários


bottom of page