Behandling for gravide

Flere som er eller har vært gravide vil oppleve smerter under og etter svangerskapet.

Under en graviditet forandrer kroppen seg mye og det gjør at mange går annerledes, spenner seg, fosteret presser feil, man får bekkenløsning, spenthet i nakken, tungpustet, usikkerhet generelt eller usikkerhet rundt trening. Dette kan vi hjelpe med.

Å gå annerledes er vanlig for mange gravide og skyldes ofte at musklene ikke aktiveres riktig. Dette kan lede til smerter som i verste fall kan vedvare etter graviditeten, og det er derfor viktig å ta tak i problemet så raskt som mulig. Hos oss undersøker vi hvordan pasienten står og hvilke muskler som er vonde. Behandlingen består som regel av holdningskorrigering, triggerpunktmassasje og treningsøvelser for å hindre tilbakefall av problemet. Vi tilpasser behandlingen ved å gjennomføre den sittende eller sideliggende, ut ifra hvor langt pasienten har kommet i graviditeten.

Bekkenløsning er en naturlig del av det å være gravid. Bekkenløsning betyr at det frigjøres hormoner som gjør leddene, spesielt i bekkenområdet, mer bevegelige og klar for fødsel. Alle får bekkenløsning, men ikke alle opplever smerter av bekkenløsningen. Smertene kan lette ved behandlinger som dry needling og triggerpunktsmassasje.

Etter en fødsel kan man få problemer med magemusklene, eller det som kalles diastasen. Vi hjelper deg med en undersøkelse av diastasen og rådgivning underveis i opptreningen av magemusklene.

HER FINNER DU OSS