Behandling for gravide

Behandling av nakke

Flere som er eller har vært gravide vil oppleve smerter under og etter svangerskapet.

Under en graviditet forandrer kroppen seg mye og det gjør at mange går annerledes, spenner seg, fosteret presser feil, man får bekkenløsning, spenthet i nakken, tungpustet, usikkerhet generelt eller usikkerhet rundt trening. Dette kan vi hjelpe med.

Å gå annerledes er vanlig for mange gravide og skyldes ofte at musklene ikke aktiveres riktig. Dette kan lede til smerter som i verste fall kan vedvare etter graviditeten, og det er derfor viktig å ta tak i problemet så raskt som mulig. Hos oss undersøker vi hvordan pasienten står og hvilke muskler som er vonde. Behandlingen består som regel av holdningskorrigering, triggerpunktmassasje og treningsøvelser for å hindre tilbakefall av problemet. Vi tilpasser behandlingen ved å gjennomføre den sittende eller sideliggende, ut ifra hvor langt pasienten har kommet i graviditeten.

Bekkenløsning er en naturlig del av det å være gravid. Bekkenløsning betyr at det frigjøres hormoner som gjør leddene, spesielt i bekkenområdet, mer bevegelige og klar for fødsel. Alle får bekkenløsning, men ikke alle opplever smerter av bekkenløsningen. Smertene kan lette ved behandlinger som dry needling og triggerpunktsmassasje.

Etter en fødsel kan man få problemer med magemusklene, eller det som kalles diastasen. Vi hjelper deg med en undersøkelse av diastasen og rådgivning underveis i opptreningen av magemusklene.

Trening under graviditet
Det anbefales å trene både styrke og kondisjon i minst 150 minutter per uke om du er gravid og frisk. Det kan være vanskelig å vite hvordan du skal trene, men det anbefales å gjøre det kroppen er kjent med og det som føles riktig for kroppen. Ofte må du endre noe på treningen og det kan være du må kutte ut øvelser eller viss treningsform, men det viktigste er at du holder deg aktiv og lytter til kroppen. Dersom du ikke har trent regelmessig tidligere anbefales det å gradvis øke aktiviteten. Trening er bra for deg selv og barnet i magen, det vil kunne underlette flere plager i svangerskapet, gjøre fødselen lettere og få deg raskere tilbake etter fødsel!
Hos oss kan du få hjelp med å tilrettelegge treningen og veilede deg under graviditeten.

HER FINNER DU OSS